mandag den 29. november 2010

Politisk kontekst

Asyl
Prøv at forstille jer hvor svært det må være.. du ankommer til et fremmed land, du forstår ikke deres sprog, du er utryg og alene. Håber der er nogen der vil tage sig af dig og at du får lov til at blive i landet. De uledsagede flygtningebørns vej fra indrejse i Danmark til asyl, opholdstilladelse - eller afslag, kan vare fra nogle måneder op til flere år. I ventetiden er der masser af voksne omkring barnet, men ingen kan rigtig hjælpe med asylsagen. Der er ikke meget andet at gøre end at vente tålmodigt. (http://www.boernpaaflugt.dk/Default.aspx?ID=506)

Børnekonventionen er ikke en lov, men et sæt retningslinjer som en række nationer har underskrevet og derfor skal overholde. Den understreger, at børn har ret til et godt børneliv og skal respekteres som selvstændige personer med politiske, økonomiske, sociale og kulturelle rettigheder.

I FN's børnekonvention står der, at børn har ret til et godt børneliv. Et godt børneliv indbefatter også, at børn har ret til fællesskaber.
Fællesskaber giver børnene sociale oplevelser og erfaringer, hvor de bliver set, hørt og føler sig værdsat. Fællesskaber er det rum, hvor børnene udvikler sociale kompetencer og tilegner sig demokratiske spilleregler. I sociale fællesskaber lærer børn sig selv at kende og udvikler deres identitet i relation til andre.

Spørgsmål
Hvad er det for en lovgivning(er) og regler, der træder i kraft når uledsagede flygtninge børn kommer til Danmark samt her til centret?
Hvad siger de forskellige konventioner og love egentligt om de uledsagede flygtningebørns rettigheder?
Hvordan sikre I at flygtningebørns rettigheder overholdes på lige fod med andre børns rettigheder?
Hvordan sikrer I, at et flygtningebarn først og fremmest ses og behandles som et BARN og først derefter flygtning?
Er der særlige retningslinjer for behandling af uledsagede børns asylansøgninger? Hvilke?Eventuelle tidsfrister?
Hvordan tager I ansvar og imødekommer servicelovens § 46 så de uledsagede flygtningebørn:
”på trods af individuelle vanskeligheder kan opnå de samme muligheder for personlig udfoldelse, udvikling og sundhed som deres jævnaldrende”?


Links: http://www.boernpaaflugt.dk/