torsdag den 2. december 2010

Besøg på Center for unge i Viborg

Center for unge i Viborg

Tirsdag den 30. november var vi på besøg hos Center for unge i Viborg, som er en privat institution med flere års erfaring i støtte til unge med anden etnisk baggrund end dansk. Målgruppen er unge uledsagede flygtninge mellem 16 og 25 år.

Planen var at vi skulle møde kl. 12 hvor vi kunne få et interview på et par timer. Vores informant var Mehran Zavari som er pædagog på stedet. Bagefter kunne vi få to interview på hver ½ time med to af de unge.

Vi havde planlagt et kvalitativt og semistruktureret interview, hvor vi hver især havde lavet nogle spørgsmål.

Solveigs spørgsmål handlede om den politiske kontekst, Anettes om den økonomiske kontekst, Lenes om den historiske og Ingas om den kulturelle kontekst.

Mehran var klar til at tage imod os med kaffe og smørebrød. Mehran var selv kommet til Danmark som flygtning for mange år siden. Han begyndte straks at fortælle om stedet og de unge og der blev ikke tid til mange spørgsmål, for pludselig var der gået mere end 2 timer. Så interviewet endte med at blive ustruktureret, til gengæld fik vi et rigtig spændende foredrag og vi fik nok i virkeligheden flere svar end vi havde spørgsmål til.

Bagefter fik vi et interview med en dreng på 16 år fra Afghanistan. Han fortalte bl.a. om en dramatisk flugt, hvor han flere gange blev anholdt og flygtede igen bl.a. fra Grækenland og Tyskland inden han blev anholdt af dansk politi og sendt til Sandholm, hvor han fik opholdstilladelse og kom til Viborg.

Til slut havde vi et interview med en ung mand på 18 år, han kom fra Nepal. Desværre var hans dansk ikke så godt endnu, så det var svært for os at forstå noget af det han sagde, men også han havde meget at fortælle.

Vi snakkede med hver af de ungre i en time. Interviewene med dem blev også ustrukturerede. Da vi havde talt med de unge, viste Mehran os rundt i de forskellige huse og værksteder og kl. 17 sagde vi tak for i dag og tog hjem efter en meget spændende og lærerig dag, med 4 timers interview på diktafonen.