lørdag den 11. december 2010

Økonomisk perspektiv

Der kan næppe være nogen tvivl om, at en hurtig asylbehandling, tilbud om traumebehandling, et seriøst pædagogisk tilbud, integrationsprogram og intensiv sprogundervisning er af afgørende betydning for de uledsagede børn og unges fremtid i Danmark, -både for flygtningene og for det danske samfund.
Det er, med den kraftige stigning af flygtninge, en stor økonomisk udgift for den danske stat, som den har forpligtet sig til at tage sig af. Den enkelte uledsagede unge under 25 år, får personligt en introduktionsydelse svarende til  starthjælp efter lov om aktiv socialpolitik, som i 2010 udgør kr. 5.267,-. Heraf skal de selv betale for deres ophold på f.eks. Center for Unge og alle øvrige udgifter til husholdning og aktiviteter. Derudover kommer kommunernes udgifter til drift af opholdsstederne heri også personalelønninger, integrationsprogram og særlig sprogundervisning. Den enkelte kommune skal sørge for den uledsagede unge, men får 100 % refusion fra staten.

Analysekladde

Livshistoriens betydning for identitsdannelsen.

Flygtninge børn bærer rundt på tunge og triste oplevelser som vi umiddelbart ikke kan forestille os. Én udfordring i den pædagogiske praksis med uledsagede flygtninge børn og unge.